pollença

BLOC PER POLLENÇA - IV

emroc | 29 Març, 2007 07:51

AUTOCRITICA DEL PSM

Sembla que el principal escull per la presentació d'una candidatura unitària a Pollença és el PSM o en Biel Cerdà "Picarol".

El PSM és l'únic partit que ara mateix té representació en el consistori i el que aportaria més vots al bloc.

Es troba a faltar un poc d'autocrítica.

El 2003 en Biel era regidor de medi ambient i també es presentà de cap de llista amb uns mals resultats.

Mentre la participació pujava un 5,5% els seus vots minvaven un 8,5%.

Però el pitjor és que tampoc replegava cap dels 120 vots que el 1999 havien estat per a la candidatura d'EU, amb la qual cosa la caiguda del vot d'esquerres va ser del 28,5%.

Aquests resultats es reflexen millor als vots al Parlament Balear, on els electors també podien votar EU i ERC, i suposaren una caiguda de més del 30% dels vots del PSM, que passaren de 1.083 a 727.

BLOC PER POLLENÇA - III

emroc | 22 Març, 2007 13:46

La Llei d'Hont, aquella que s'aplica per repartir els escons o regidories en base als resultats electorals i que ningú acaba d'entendre com funciona, afavoreix sempre els partits majoritaris en detriment dels minoritaris. És una aplicació pràctica del "divideix i guanyaràs".

Per això ens cal unir forces, perquè no és el mateix que un partit aconsegueixi 1000 vots que repartir-los entre tres forces polítiques a raó de (per exemple), 700+200+100.

Els altres ho han sabut fer: PP+UMP, UM+UNPI; fem-ho nosaltres també.

BLOC PER POLLENÇA - II

emroc | 21 Març, 2007 12:29

És una llàstima que postures personals o personalíssimes posin trabes a la unitat de la lluita.

Del manifest del bloc per mallorca, signat pel PSM i EU-verds i al que avui s'hi ha afegit ERC, i que ha servit de llavor pel naixement d'els blocs locals n'he extret el que transcric a continuació.

Quin problema hi ha en fer-lo nostre aquí, a Pollença?

El BLOC PER MALLORCA orientarà la seva acció política en funció de les següents bases ideològiques I programàtiques:

- El BLOC PER MALLORCA es caracteritzarà com l’opció política del nacionalisme, l’esquerra, l’ecologisme i el sobiranisme.

- Defensarà l’autodeterminació dels pobles de les Illes Balears i les cotes més altes d’autogovern.

- Aprofundirà en els vincles d’identitat i de nacionalitat comunes amb la resta de Països Catalans.

- Defensarà el caràcter voluntari de la participació en un Estat espanyol que reconegui plenament la seva pluralitat nacional, lingüística i cultural, i els drets dels pobles que l’integren. Defensarà la constitució d’uns estats units d’Europa democràtics, plurals, solidaris i socialment avançats.

- Treballarà per un canvi de model econòmic que sigui sostenible, que garanteixi el benestar de la gent i que sigui sensible a les peculiaritats insulars del nostre territori.

- Serà una força ecologista, compromesa amb la defensa del medi ambient, la protecció de la biodiversitat, el territori i la contenció del creixement urbanístic.

- Treballarà per polítiques de sosteniblitat en tots els sectors: turisme, indústria, agricultura, transport, energia, aigua, residus, etc.

- S’afirmarà com a força progressista i de l'esquerra plural. Farà seus els valors emancipatius de tots els moviments que recullen l’herència plural de les esquerres democràtiques amb l’objectiu de defensar i ampliar de manera sostenible les conquestes dels treballadors i l’Estat del benestar.

- Defensarà molt especialment el paper dels serveis públics com a instrument d’equitat, igualtat i redistribució de la renda.

- Com a força feminista defensarà la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits, la llibertat d’opció sexual i el caràcter laic de la vida pública.

- Defensarà els trets històrics, d’identitat i culturals del nostre poble, especialment la llengua catalana com a patrimoni comú i vincle de cohesió i d’integració de tots els habitants de les Illes Balears.

- Treballarà per la convivència, el respecte a la diversitat cultural, els drets de les persones, la integració social i cultural dels nouvinguts i el principi d’igualtat sense discriminació per raó d’origen, religió, sexe o qualsevol altre de similar.

- Lluitarà decididament contra qualsevol forma d’exclusió i propugnarà la universalització del benestar i dels serveis socials.

- Impulsarà l’economia social, defensarà els interessos dels treballadors i lluitarà molt especialment contra els dos grans mals del nostre mercat laboral: la precarietat i la sinistralitat laboral.

- Defensarà els interessos i la capacitat d’iniciativa de la petita i mitjana empresa, potenciarà la competitivitat de les empreses i productes locals, la diversificació de l’activitat econòmica i la incorporació de les noves tecnologies al nostre teixit productiu.

- Lluitarà contra la discriminació fiscal i defensarà la plena autonomia financera de les Illes Balears per aconseguir uns serveis suficients i de qualitat per als nostres ciutadans i ciutadanes, per resoldre la manca greu d’infraestructures i per solucionar el dèficit de la despesa educativa, sanitària i social del nostre país.

- Defensarà un aprofundiment de la democràcia i de les llibertats individuals. La participació social i ciutadana serà una senya d’identitat pròpia.

- Treballarà per la pau i defensarà polítiques efectives de solidaritat amb els països del Sud.

BLOC PER POLLENÇA

emroc | 20 Març, 2007 12:27

De cada vegada sembla menys probable una candidatura unitària de partits d'esquerra a l'Ajuntament de Pollença.

Era una cosa que ja sabíem però que es confirma cada cop més.

Som molts els pollencins a qui ens agradaria comptar amb una sola opció el proper 27 de maig i no haver-nos de separar quan hi ha tantes coses que ens uneixen.

Us imaginau que dissabte passat haguèssim hagut de triar on anar d'entre tres manifestacions convocades el mateix horabaixa en tres indrets distints però demanant coses semblants i estant d'acord amb totes les reivindicacions?

És clar que no !

El principal objectiu és fer fora de les institucions aquells que malvenen la nostra terra per un plat de llenties i no pot ser que els desencontres personals posin trabes a la unió d'unes forces que coincideixen en un 90 % del projecte polític.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb