pollença

NOMES HI PERD UN

emroc | 30 Maig, 2007 11:55

Sol passar que el sendemà de les eleccions n’hi hagi molts que estiguin contents: uns perquè han guanyat, els altres perquè han pujat, d’altres s’han mantingut, uns són necessaris per a conformar majories, altres entren per primer cop,...

A Pollença només hi ha una formació política que n’ha sortit perdent de les eleccions del passat diumenge. El PSM ha caigut a nivells que ja pocs recordaven i només ha mantingut un regidor en la persona del seu cap de cartell, Biel Cerdà, Picarol.

Biel Cerdà, per coherència política, ell que en moltes ocasions se n’ha omplit la boca, ja no s’hauria de presentar a la sessió constitutiva del consistori al proper 16 de juny.

Si el Bloc finalment s’abaixa els calçons davant la princessa per tal de fer fora el PP de totes les institucions ja li trobarem un despatx i una pagueta a Ciutat.

Ara fa quatre anys el PSM ja va sofrir una forta davallada a Pollença. Ara ha estat pitjor, perquè darrera ell hi ha altres partits que recullen els trossos i avancen amb força. Aquells a qui va donar l’esquena ara poden passar-li per damunt.

Molts dels comentaris apareguts en aquests mesos en aquest bloc el poden etiquetar com a contrari al PSM; també els paràgrafs que precedeixen. Però res més lluny de la realitat; són les modestes opinions de qui ha vist com les urnes li donaven la raó.

El PSM està ferit, tant a Pollença com a la resta de Mallorca. La sagnia del fracàs electoral del 2003 s'agreujà amb la constitució del bloc que va donar lloc a unes escissions que han costat alguns dels pocs feus nacionalistes (Santa Eugènia, Campanet, Villafranca,...).

Ara és temps d'estudiar i negociar pactes de governabilitat en totes les institucions, però d'aquests dependrà el futur del partit els propers 4 anys.

ENHORABONA A TOTS

emroc | 29 Maig, 2007 12:18

enhorabona a tots els pollencins que anaren a votar,

enhorabona al PP, que ha guanyat les eleccions,

enhorabona a UM, que tornarà a tenir la batlia,

enhorabona al PSOE, que ha aguantat el xàfec,

enhorabona al PSM, no se perquè, però …,

enhorabona a EU, per la feina ben feta, que els ha estat reconeguda,

enhorabona a ERC, encara que no hagin tingut recompensa.

BLOC PER POLLENÇA - XVI (epíleg)

emroc | 28 Maig, 2007 08:39

El BLOC PER POLLENÇA aconsegueix 1.546 vots i 4 regidors, supera el PSOE que es queda amb 3 i PP-UMP i UM-UNPI empaten a 5.

El bloc obté uns resultats històrics que el converteixen en la peça clau per a un nou pacte de progrés a l’ajuntament de Pollença.

Els esforços han valgut la pena.

ANAU A VOTAR

emroc | 25 Maig, 2007 09:04

Compta una llegenda urbana que a cert batle el SEPRONA se l’endugué cap al quarter de la guàrdia civil per haver-se posat xulo quan es presentaren a la seva finca per estudiar una denúncia sobre un pressumpte tancament d’un camí públic.

És clar que des d’aquí no donam gaire credibilitat a aquesta història, gens contrastada però tampoc desmentida. Tal vegada es tractaria d’una qüestió personal. Però, i si la xuleria es fonamentés en el seu càrrec públic?

Aquests darrers dies no he escrit gaire coses en aquest bloc, i les que hi he anotat no tenien cap ni peus, és veritat. Tot perquè tal com vaig apuntar, la majoria de la gent que es passeja per aquí és de la part esquerrana, i no necesiten convencer de la necessitat de foragitar el PP de les institucions.

Dels pocs lectors fidels que tenia (no se si encara els conservo), destacaven els d’EU, que no tans sols en campanya, sinó des de fa molts anys, mantenen un bloc molt actiu que tots ja coneixeu i que llegeixo puntualment cada dia. Aquests darrers dies en l’esmentat bloc s’ha donat una situació curiosa: es defensava l’actuació de Tomeu Cifre i del PP pollencí. I a més un dels tertulians s’atrevia a demanar la censura d’uns comentaris crítics que recordaven els ancestres d’aquest partit i de molts dels seus candidats. En temps de la República, i del Moviment, els caps de la dreta local, caciquista i proclerical, verguista i antiliberal, eren el pagès de Ternelles i el metge Vila. Avui els seus renéts encapçalen la llista de la única dreta que es presenta a Pollença. És així. Perquè amagar-ho? Hi ha cap problema de consciència?

Les paraules afalagadores cap a Tomeu Cifre en el bloc d’EU recorden al diari elmundo; els extrems es toquen i tot val per a desestabilitzar els partits moderats.

Passat demà, diumenge, anau a votar. És igual a qui voteu, però votau. Guanyaran uns o els altres, però amb la participació de tots hi guanyam tots.

PP d'esquerres ?

emroc | 22 Maig, 2007 11:14

Des de fa molts anys s'ha dit que les millors plomes estaven al servei de l'esquerra, i actualment hi estan la majoria (serem objectius i no parlarem de millors o pitjors) dels blocs que des de Mallorca parlen de política. Un altre cop els hi donam la raó quan diuen que som una guarda de mestres d'escola, funcionaris i desenfeinats.

La dreta està en contra de la xarxa (tot i que no la deixa de banda, que tots els vots són bons), perquè democratitzà l'accés a la informació que ja no pot controlar des del poder econòmic, que és l'actual censura en els mitjans tradicionals (qui paga, mana, o si publiques tal cosa et quedaràs sense publictat).

Quan escoltam les propostes que fan els candidats del PP amb els ulls clucs podríem pensar que ens parla qualque esquerrà: polítiques socials, de respecte al medi ambient, sostenibilitat, igualtat, ... Res a veure amb el que han fet tots aquests anys.

És una llàstima que els polítics no haguin de respondre davant dels votants pels projectes, programes i promeses incomplides.

També haurien de respondre davant de tots pel malbaratament dels doblers públics. Si li demanen al batle pels cinc milions (d'euros) de deute, aquest no ens pot sortir amb la possibilitat (legal) d'endeutar-se més en comptes de dir-nos d'on ve el forat i com es preveu tapar.

El PP només tornarà a governar a Pollença lligat amb UM, i això només passarà si en Matas torna a ser president i torna a venir amb el talonari a la mà prometent més doblers que sols serviran per aufegar encara més el nostre ajuntament a cop d'interessos i bestretes.

Per tradició o per culpa dels caps visibles del partit, el PP mai ha tingut una forta implantació a Pollença, i li ha fet falta ajuntar-se amb UMP, un partit del que ja no queda res del que fou i que il·lusionà a molts de mollers. Al Moll ja han vist que UMP ha perdut les seves arrels i ja no mira pel bé del nucli costaner, sinó de la butxaca dels que mouen els fils.

Des d'aquí no volem, per damunt de qualsevol altra cosa, que el PP torni a governar, però ens dol que no tinguin a ningú millor per omplir la llista d'aquells que opten a representar-nos.

L'EXTREMA DRETA

emroc | 17 Maig, 2007 12:44

L’altra dia els diaris recollien les paraules de l’arquebisbe de Pamplona animant a votar els partits d’extrema dreta per tal que l’església recuperi la influència i presència perdudes.

Falangistes, carlistes, tradicionalistes i molts altres petits partits agrupen el reduït grup de votants d’extrema dreta a l’estat espanyol, mentre que als altres estats europeus els resultats del francès Le Pen, l’austriac Haider i els correligionaris arreu del continent són bastant més significatius i els fan prou presents en els respectius espectres polítics, influenciant i formant part fins i tot de governs estatals o regionals, i tenen implantació en tots els pobles.

Però un cop més Europa comença als Pirineus, i a Espanya no hi ha un partit d’extrema dreta fort que aixoplugui al voltant del 10% - 15% de l’electorat que, extrapolant resultats del nostre entorn, votarien una candidatura d’aquestes característiques.

Potser és que ja tenen qui els representi. Hi ha un sol partit que reuneix a tot l’espectre dretà, des dels més moderats fins els més fonamentalistes. I massa vegades es deixa dur per aquests darrers.

A Pollença hi ha gent amb idees ultradretanes: pel que fa a l'economia, als immigrants, a l'ensenyament, a la cultura, ... i tots sabem a qui voten.

Això no vol dir que el PP (ja ho sabieu de qui parlàvem) comparteixi aquesta ideologia; ni com a partit ni els seus candidats, però saben que a aquests també els hi deuen el vot.

OPA, YO VIAZE UN CORRA!

emroc | 14 Maig, 2007 11:52

Si per devers Fontxica veis un bocí de terra on no hi ha fet cap xaletet, aquest és el meu.

Però aviat hi veureu florir una “villa” folrada de pedra, amb piscina de gresite i una catifa de gram. No hi faltarà un bon fasser i mitja dotzena de gandules de tela vorejant l’enèsim oasi artificial de la ruralia pollensina. Ja he anat a Cuxach a comanar el material i demà mateix vindran els picapedrers. He parlat amb dues agències per llogar-lo tot d’una estigui acabat i una d’elles fins i tot s’ha ofert a avançar-me els doblers si no em basten per acabar l’obra.

Tot ve perquè divendres passat al vespre uns quants il·luminats que debatien al club i eren conscients que érem molts els que els escoltàvem i, fins i tot, de que eren gravats per la televisió munarquina, em tractaren de beneit a la cara. Em van convèncer de que havia estat beneit de no haver fet una casa allà on no podia, no per anar-hi a viure donades les dificultats d’adquirir un habitatge a Pollença, sinó per llogar-lo i contribuir així a l’enriquiment del poble.

Però com que encara no en tenien prou, em van dir que no podien fer res per aturar aquells que havien estat més vius que jo, perquè tot i la llei de disciplina urbanística, el codi penal i el servei d’inspecció del consell insular, la cosa no es podia aturar.

I per acabar-ho de rematar, van amenaçar amb una amnistia general, amb un començar de zero, ... i ho deia fins i tot el candidat del PSM. Allò ja era una passada.

EL PP PORTA EL REI ALS TRIBUNALS

emroc | 10 Maig, 2007 11:21

Aquest serà el titular dels informatius del vespre i de tots els diaris de demà: Acebes anuncia que el seu partit ha denunciat al jutjat de guàrdia, a l’audiència nacional, al tribunal suprem, al constitucional i a Estrasburg al rei Joan Carles perquè de les seves paraules d’ahir se’n dedueix un suport explícit a la negociació amb els terroristes. No obstant això, ha afegit el mateix Acebes, per tal de distreure el personal no es descarta que Zapatero pugui donar instruccions al seu lacai fiscal general de l’estat perquè la policia intervingui una dotzena d’ajuntaments governats pel PP i detingui qualque folklòrica o torero.

Anem per feina: avui al matí he trobat un pamflet del PP que no he tingut temps de fullejar; despus-ahir ja n’havien repartit un altre; això deu costar qualque cosa...

El que em preocupa més no és això, que ja trobaran alguna forma de justificar-ho. Em preocupa més el que repartiren ahir: el periòdic gratuït part forana, que des de fa uns mesos es reparteix a domicili i que dedica gran part del seu contingut a lloar la feina del PP; com ho fa gran part de la premsa gratuïta que s’edita a mallorca, i que inclou capçaleres especialitzades en la salut, la tercera edat, els immigrants, ...

La premsa, el quart poder, és utilitzat per aconseguir els altres tres. Això no és nou, però seria interessant saber d'on surten els doblers per finançar tot això, ja que no crec que n'hi hagi prou amb els ingressos publicitaris.

?

emroc | 08 Maig, 2007 12:07

Avui el DiariodeMallorca recull la denúncia d’un partit local pobler que ha descobert diversa gent empadronada en edificis municipals no residencials, sinó culturals. Aquesta pràctica ja ha estat denunciada en altres llocs i moments i seria interessant fer-ne l’oportuna comprovació a Pollença. Hi ha gent empadronada a Montision, a can Candalí, a l’antic escorxador, ...?

Per cert, i no som els primers que ens feim la pregunta, com ha obtingut el seu lloc de feina la gent que s’ha de fer càrrec del nou refugi del Pont Romà? Per on s’han passat allò de la publicitat, igualtat, mèrit, capacitat, ...?

On són els doblers per pagar la compra del casal de can Franc? Que deixaran ara el deute pels de Prodis? Estan consignada a qualque lloc l’aportació del Govern o serà com l’auditori?

Què fa, ara, Joan Cerdà, defensant interessos públics per Son Espases quan no defensa els de Pollença?

La imatge més internacionalment coneguda de Pollença és la que mostra un espès pinar ran de mar del que emergeix un hotel llegendari. Idò ara ens ho carregarem tot.

Com es justifica que Joan Comas i Bel Cerdà, que han estat tan bons gestors segons el batle, caiguin dels llocs capdavanters de la llista electoral?

Uf! Si en comptes de la política m’agradès el futbol no tindria tants mals de cap.

LA JOIA DE LA CORONA

emroc | 04 Maig, 2007 09:19

Avui en dia la joia de la corona municipal no és la hisenda, sinó l’urbanisme.

Els doblers han perdut el seu valor front als totxos i el formigó, les llicències i els convenis.

Mai ha estat l’objectiu de cap candidat gestionar l’àrea de benestar social per tal de millorar la vida dels nostres majors, dels necessitats o dels immigrants, ni la de cultura, que ja en teníem prou visquent de les rendes del festival de música i del certamen de pintura, ...

Abans l’objectiu es fixava en la caixa, perquè manejant-la es marcava el ritme de tot l’Ajuntament.

Ara això és el de menys. L’Ajuntament té pocs recursos, limitats i hipotecats; però els constructors, promotors, propietaris i espontanis en tenen molts, i en volen tenir més. Movem una retxa cap aquí o cap allà, cercam un tècnic que ens faci un informe a mida, invocam drets adquirits en segles pretèrits, culpam les altres administracions, ...

Per cert, a la vista de les recents denúncies per atorgament de llicències irregulars a Selva on, com a altres indrets de l’illa, es recolzaven en edificacions inexistents, esperam que aviat es destapin casos similars a Pollença, perquè amb el que li degué costar el lloguer de l’helicòpter a cert subjecte ( o subjectes ) que vetllen per la legalitat urbanística al municipi, no creiem que ho fes només per denunciar una soll de 15 m2.

O si?

JA EL TINC LEGAL

emroc | 03 Maig, 2007 09:05

La indisciplina urbanística de Pollença de ben segur que és la més democràtica de Mallorca. Qualsevol que tingui un bocí de terra pot fer-s’hi un xalet. No tindrà cap problema per que li donin corrent, ni per fer un pou i tenir aigua per regar el gram i omplir la piscina. Tancarà la finca de bruc, farà un bon portell de pedra picada amb unes barreres de ferro de dos metres d’alçada i ho llogarà a una agència perquè comercialitzi en els mercats britànic o germànic una “old villa in beautifoul mallorca” o una cosa semblant.

UM-UNPI-PP-UMP ens han venut una llei que “legalitzava” aquestes construccions existents, i beneit el que no l’hagués feta bans, perquè es queda sense els papers. A passar per caixa, tant per casa, tant per habitació, i aquí teniu una placa per poder-ho llogar. I abans ja ho llogava, jo. Si, però ara teniu un paper que diu que ho podeu fer. I ja tinc la casa legal, ara? Ara la podeu llogar, si, i no us diran res. I abans tampoc em deien res, i fa deu anys que la llog. I ara en tinc una altra mitja acabada a la part de baix de la finca, i... No, no, ara hem tancat l’aixeta, no en volem més. Vol dir que no la podré llogar? Vol dir que no li donarem papers, que haurà d’esperar... I hauré de tornar a pagar? I és clar. Però en tornar-hi ho pujarem un poc més. I ara, em quedarà il·legal aquest que faig nou? Si, però no passi pena, algú li llogarà. Que no m’ha dit que no el podria llogar, perquè no té papers? Si, però li seguiran llogant igual, només que n’hi donaran menys amb l’excusa que no té papers. Ah, és que quan acabi aquest tinc un quartó per Marina que era de la sogra i ... Cap problema, cap problema...

Però ara, amb aquest paper, el tinc legal, oi?
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb