pollença

MES COHERENCIA

emroc | 29 Juny, 2007 07:50

Ja ho sabem que l’important són les idees, no les persones.

Ultima Hora, d’avui mateix:

Los estatutos del PSM impiden que Barceló sea miembro del Govern

El secretario general del partido no puede ser además un cargo público

NEKANE DOMBLÁS

El candidato del Bloc, Gabriel Barceló, no puede formar parte del Govern de Francesc Antich porque los estatutos del PSM lo impiden. Según los estatutos del partido, el secretario general de la formación, cargo que ostenta Barceló, no puede ocurra ningún cargo público.

Esta disposición, recogida en la ponencia de organización del congreso de Manacor, impide que el líder del partido ocupe un cargo público. La petición se introdujo a propuesta del sector renovador del partido en el congreso más traumático de cuantos ha vivido el PSM.

Se hizo precisamente para evitar lo sucedido en el periodo entre 1999 y 2003, años en los que la dirección del partido quedó descabezada ya que todos sus dirigentes eran a su vez miembros del Govern.

A la vista de este problema, en el PSM sopesan la posibilidad de que Barceló no entre en el Govern y se quede como portavoz del Bloc en el Parlament. No es una opinión unánime, ya son muchos los partidarios de que sí forme parte del Ejecutivo de Antich.

A més, n’hi ha de per Pollença que digueren que no volien el bloc, que no agafarien càrrecs per Palma, ...

JA TENIM BATLE

emroc | 18 Juny, 2007 11:54

Joan Cerdà Rull torna a ser batle de Pollença des del passat dissabte.

Enhorabona.

Donat que aquest cop ho és amb el suport del PSOE no consideram que es pugui parlar de continuïtat, per la qual cosa li donam, a ell i als altres, tant als que governaran com als que s’hi oposaran, els preceptius 100 dies de gràcia.

Tanmateix, no tot s’ha acabat. Esperam que avui mateix es concreti un nou pacte de forces de centresquerra al Consell Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears que encara podria tenir efectes col·laterals a Pollença.

Més encara en tindria si el pacte girès cap al centredreta.

TOT S’ACLAREIX...

emroc | 15 Juny, 2007 12:35

... i sembla que UM-UNPI tomba cap a l’esquerra.

Fa 4 anys a n’aquestes hores, la víspera de la constitució del consistori sortit de les eleccions municipals del 2003, també hi havia un pacte de governabilitat UM-UNPI-PSOE-(?)-PSM a l’Ajuntament, i ja sabeu com va acabar tot.

Enguany no es preveu que torni a succeïr el mateix, donat que en Matas no pot venir a oferir gaire cosa després de gastar-s’ho tot en el seu palauet, des del que només haurà de travessar el Born per anar a liderar l’oposició al Parlament, tot esperant que l’any vinent en Mariano arribi a la Moncloa i li reservi un ministeri des d’on poder fustigar les illes que li han estat desagraïdes.

Fins aquest vespre no se sabrà si Biel Cerdà entra a formar part de l’equip de govern; tampoc se sap què li han ofert.

Demà al migdia el desenllaç.

JA FALTA POC

emroc | 13 Juny, 2007 12:27

Dissabte al migdia, en la sessió constitutiva de l’ajuntament de Pollença, els regidors de tots els partits voten el respectiu cap de llista i surt elegit Tomeu Cifre com a candidat de la llista més votada.

És un altre dels escenaris possible, a la vista d’un PSOE agreujat pel menyspreu amb que UM els tracta durant les negociacions per a la formació d’un pacte de govern, oferint les porgueres que no els interessa gestionar.

En canvi, si finalment es dóna l’esperat pacte UM-UNPI-PSOE-(?)-PSM, aviat es podria produïr una escissió en la coalició PP-UMP. Tanmateix, aquesta és una de les moltes coses que resten pendents de qui governi finalment al Govern i al Consell i de la possibilitat de “col·locar” qualcú.

En un post anterior vaig especular amb la idea que una candidatura unitària de l’esquerra pollencina hauria tret la suma dels vots individualment aconseguits pels tres partits, arribant a superar el PSOE i obtenint 4 regidors.

Avui un contertuli m’ho ha expressat d’una altra manera: això vol dir que en un escenari semblant al del 2003, sense candidatures ni d’EU ni d’ER, el PSM hauria obtingut tots aquests vots i els 4 regidors?

En el primer cas s’ha dit que dificlilment s’hauria assolit aquest sostre, però que els 3 regidors s’haurien aconseguit sense cap problema. Però, i si s’hagués donat el segon supòsit? Hauria aconseguit el PSM els 3 regidors?

La política no són matemàtiques. S’ha vist en els resultats al Parlament, al Consell i a l’ajuntament de Palma, on es presentava el bloc d’esquerres i els resultats han estat pitjors que per separat ara fa 4 anys, i s’interpreten com una ugida cap a les bandes: els nacionalistes no comunistes cap a UM i els esquerrans no nacionalistes cap al PSOE.

N’hi ha que especulen amb la “desaparició” del PSM, dil·luit dins d’un bloc que vol tenir continuïtat envers les generals i amb l’horitzó del 2011 i amb una fuita de més gent destacada cap a una UM que disposarà de molts càrrecs per a repartir i que vol monopolitzar el nacionalisme mallorquí.

QUI MES EN PARLA ES QUI MANCO EN SAP

emroc | 08 Juny, 2007 12:26

Cada matí a la barra del bar podem saber com van les negociacions per tal de formar el proper govern municipal. Fins i tot hi ha tertulians que sabem com van les negociacions per Palma, talment tinguessin fil directe amb la princesa.

I és que cada qual hi diu la seva; sempre de fonts ben informades, és clar. Fulano vol això, aquell li vol donar lo altre, aquest ofereix, ...

Com que aquí no sabem molta cosa més, no en parlam. Anau al cafè i us assabentareu de tot.

Així i tot, un parell de consideracions si més no curioses que hem sentit a dir:

Quan des d'aquí demanàvem la formació d'una candidatura unitària, ens digueren que l'assemblea del PSM havia decidit no formar el bloc per Pollença. Ara, passades les eleccions, he trobat al bloc PSM, + per Pollença un comentari de Joan Ramon veterà, un dels ideòlegs del partit, dient que la major part de l'agrupació estaven per formar coalició a Pollença, però com que el cap de llista no volia...

A can somereta han dit que Antoni Cifre, secretari general del PSOE pollensí que va quedar a les portes del consistori encara podria entrar si Maria del Mar Sastre renuncia a la seva acta de regidor a canvi de ser nomenada gerent de la residència.

I ara la millor de totes, que hem sentit al Club:

Gairebé segur que Joan Cerdà serà el batle, això ja ho sabem. Però hem sentit a dir d'un que ho sap ben cert, que només ho serà tres anys, llavors dimitirà per deixar la cadira a Martí Ochogavia, candidat d'UM-UNPI a les eleccions locals de 2011.

INFORMACIO A L’ABAST DE TOTHOM

emroc | 05 Juny, 2007 11:58

Un dels punts programàtics comuns de tots els partits és aquell que proposa la millora de l’eficiència de l’administració municipal, increment del nombre de funcionaris, centralització de les oficines, millora en l’atenció al ciutadà, racionalització dels serveis, ...

A més de preocupar a tots els partits, un altre tret comú és que es tracta d’una proposta que es repeteix en totes les eleccions, prova de que un cop aquests han passat, els polítics se n’obliden i sempre queda penjant.

Ara volem parlar d’una proposta amb un cost molt baix per a l’administració; i és la de posar a l’abast dels ciutadans la major quantitat d’informació municipal possible, mitjançant la seva publicació web.

Avui en dia tota la documentació de l’Ajuntament s’elabora informàticament i està emmagatezemada en arxius informàtics, fàcilment publicables en una pàgina d’internet, amb la qual cosa tothom hi pot tenir accés còmodament i sense destorbar el normal quefer dels funcionaris.

No estam parlant, ni molt manco, d’administració digital ni tràmits telemàtics, ni res per l’estil. Tans sols es tracta de facilitar i democratitzar l’accés a la informació pública.

Podeu consultar les pàgines web d’altres ajuntaments mallorquins i hi trobareu la normativa urbanística (Sa Pobla), les actes dels plenaris, de les comissions de govern i fins i tot els decrets del batle (Sant Llorenç), els plecs de prescripcions dels concursos públics (Calvià), les bases de selecció de personal (Alcúdia),...

CONTINUAM PACTANT

emroc | 04 Juny, 2007 12:54

Ja sabem que l'important no és pactar programes, sino cadires.

Però ara ja no només es tracta de repartir les cadires dels regidors; també hi ha empreses públiques, càrrecs de confiança, assessories per devers Ciutat, places al Govern, contractacions de serveis, ...

El pastís està servit.

PACTES IMPOSSIBLES ?

emroc | 01 Juny, 2007 09:00

Si feis una volta per la xarxa mallorquina, veureu que en pagines de la dreta més rancia es postula un “pacte d’estat” PP-PSIB, a semblança del que es parla a Navarra, per tal de deixar fora a UM del govern de les principals institucions illenques. Aquest sí que seria un pacte de cadires i no de programes.

I a Pollença ?

UMP, que va mantenir el seu lideratge al Moll, es mostra descontent amb el PP. El pacte amb els populars no els dóna marge de maniobra. L’assemblea d’aquesta nit decideix entregar el cap de Mito als comunistes, la batlia als socialistes i la regidoria primera als nacionalistes per conformar un pacte UMP-PSOE-PSM-EU que deixa estorats Tomeu Cifre i Joan Cerdà.

A quan es deu pagar aquesta possibilitat en les cases d’apostes angleses ?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb