pollença

SOUS PUBLICS

emroc | 29 Agost, 2007 08:31

L'altre dia sortien al BOIB les remuneracions aprovades pel Ple de batle i dels regidors del consistori pollencí.

Des de que els polítics locals tenen una paga, la seva quantia ha estat objecte de tot tipus de comentaris per part de la gent.

Jutjar si guanyen poc o molt no es tan senzill, ja que la seva dedicació va més enllà de l'horari de 8 a 3 de funcionament de les oficines municipals. Tampoc es pot jutjat aquesta dedicació en funció que les actuacions dutes a terme siguin o no del nostre agrat; són ells els qui han obtingut l'aval de les urnes. Si es fan coses que no ens agraden les podem criticar, però no podem dir que no es fan coses.

El que és públic: camins, empleats, papereres, patrimoni, ... és de tots, però no de cada un de noltros. Un jardí és públic, però no puc arrebassar un roser dient que és meu i jo hi faig el que vull, perque també és teu, i teu, i de l'altre. El mateix passa amb els polítics, que estan al servei de l'Ajuntament, no del meu.

Però el que tinc és el dret a saber el que es fa amb allò que és de tots, i per això m'agradaria que l'Ajuntament donés més informació del que es fa, encara que a jo no m'agradi el que es fa. I m'agradaria que contestés quan qualcú demana alguna cosa més enllà de dolls i ganes de fer perdre el temps.

Però havíem començant parlant dels sous públic.

I els dels funcionaris i empleats municipals? I el que es paga als proveïdors?

Els comptes de l'Ajntament són públics.

Puc saber què cobren els funcionaris i empleats de l'Ajuntament? No el que surt a la taula salarial, sinó el que efectivament han percebut en concepte de salaris, plusos raros, hores extres i coses per l'estil.

Puc saber què s'ha pagat efectivament a aquells que fan feina per l'Ajuntament de forma irregular sense que ningú ho denuncïi? Directora del museu, tècnic d'esports, tècnic de medi ambient, treballadores familiars, delineant, ...

Puc saber quins imports s'han abonat als proveïdors i els criteris seguits per comanar-los determinades feines o subministraments?

REFLEXIONS D'ESTIU

emroc | 08 Agost, 2007 11:44

El grupo Telefónica cerró el primer semestre del año con un beneficio neto consolidado de 3.830 millones de euros, el 66,4% más que en el mismo periodo del año anterior.

Això explica que m’hagin tingut vuit dies sense internet, sense témer la reclamació que evidentment els hi pens presentar per tal de demanar els 10 euros (cèntim envant o enrera) corresponents a la part proporcional del que pag cada mes pel sevrei d’ADSL.

La reclamació d’aquests 10 euros generarà un cost de paper, telèfon i jornals bastant superior; fins i tot es podria donar la paradoxa que les trucades per aclarir aquesta reclamació, evidentment a través de les seves línies, suposin a la companyia uns ingressos superiors al deute que m’hauran (?) de tornar. I tot es resoldrà d’aquí a 10 o 12 mesos.

El diario de mallorca publica un article d’opinió de José Antonio Rosselló Rausell, ex-director general del govern Matas i un dels pocs caps ben amoblats del PP.

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1616&pIdSeccion=5&pIdNoticia=283646

S’oblida, però, de dir que aquests “vots perduts” (en democràcia cap no ho és) han anat a parar a partits fonamentats des del seu per tal de llevar vots al PSOE i a UM. Si hi afegeixen els favors prestats per grupuscles com el círculo balear, ja tenen per on començar.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb