pollença

FORMATJADES

emroc | 19 Març, 2008 21:36

Per a Pasqua feim panades, robiols i crespells, com per tot Mallorca. Però formatjades només se’n fan a Pollença.

Fa uns dies que del fons del darrer calaix de la cuina vam treure la llibreta polsosa on apuntàrem, ja no recordam quants anys fa, aquelles receptes que la padrina tenia dins del cap i que a noltros mai mos quedaven.

La de les formatjades diu així:

- una terça de saïm

- tres o quatre cullarades de sucre

- una tasseta d’aigua teba

- una tasseta d’oli

- tres vermells d’ou

- una copeta d’anis

- un poc de llevat

- farina fluixa

Es farceixen de confitura, de brossat, de crema o al gust del que se les ha de menjar.

De receptes en trobareu moltes d’altres, tantes com en demaneu. Variaran les proporcions, és clar, i també els ingredients. És el mateix que passa amb les panades o amb qualsevol altra recepta antiga.

Totes surten ben bones. Tanmateix, però, quan aclucant els ulls hi donam la primera bocinada, no podem evitar pensar que mai no ens surten tan bones com les que ens feia la padrina quan érem infants.

Bon profit.

CALLE POLLENSA

emroc | 19 Març, 2008 13:36

En el km. 21,300 de la nacional VI o carretera de la Corunya, a mà esquerra i dins del municipi de Las Rozas de Madrid, s'alça la Urbanización Parque Rozas. Allà hi trobam un carrer batiat amb el nom del nostre poble, un descobriment recent i una iniciativa que agraïm.

El problema ve donat perquè hi ha un error ortogràfic ja que li han posat el nom de Pollensa.

Ens agrairia saber si el nostre Ajuntament en tenia coneixement i si s'ha adreçat, o pensa fer-ho ara que ja ho sap, al consitori de Las Rozas demanant el canvi de nom per l'oficial del nostre poble amb Ç.

HIPOCRESIA OLIMPICA

emroc | 18 Març, 2008 09:25

Què esperam, tots, per atiar el boicot contra els jocs olímpics de Beijing (o Pekin) hd'aquest estiu?

Una vegada més el món desenvolupat i civilitzat al que ens enorgullim de pertànyer farà la vista grossa i les orelles sordes davant un règim polític que no respecta les llibertats ni els drets humans.

Ja fa molts anys que els doblers es menjaren l'esperit olímpic, ho sabem, però no ens podem quedar mans plegades.

No pot ser que quan el mes d'agost vegem encendre la flama olímpica, vegem els esportistes córrer i competir, i els animem, i gaudim de les sevs victòries, ho facem sense pensar en el rerafons social del país més gran del món; potser no el més oprimit, però si el que oprimeix a més gent.

Què està passant al Tíbet? S'estan entrenant els xinesos per algun esport d'exhibició?

Perquè el sheriff Bush demana que es respectin els drets humans a Cuba i no a la Xina? I perquè, darrera ell, callen els altres, com sempre?

Falten menys de cinc mesos per començar els Jocs. Alcem la nostra veu demanant el boicot als Jocs de Beijing. Els esportistes que s'han esforçat aquests quatre anys no s'han de quedar sense el seu premi. Presionem al COI perquè traslladi la seva celebració a un país més democràtic. Hi ha temps de fer-ho. Llemcem l'envit i més d'una dotzena d'urbs d'arreu del món es postularan per organitzar una alternativa en un temps récord. Així, quan la flama olímpica comenci a cremar en un lloc on la gent surt al carrer sense la por al cos, tots ens sentirem millor.

PS: Ja sé que això no té res a veure amb Pollença, però no em podia estar callat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb