pollença

HIPOCRESIA OLIMPICA

emroc | 18 Març, 2008 09:25

Què esperam, tots, per atiar el boicot contra els jocs olímpics de Beijing (o Pekin) hd'aquest estiu?

Una vegada més el món desenvolupat i civilitzat al que ens enorgullim de pertànyer farà la vista grossa i les orelles sordes davant un règim polític que no respecta les llibertats ni els drets humans.

Ja fa molts anys que els doblers es menjaren l'esperit olímpic, ho sabem, però no ens podem quedar mans plegades.

No pot ser que quan el mes d'agost vegem encendre la flama olímpica, vegem els esportistes córrer i competir, i els animem, i gaudim de les sevs victòries, ho facem sense pensar en el rerafons social del país més gran del món; potser no el més oprimit, però si el que oprimeix a més gent.

Què està passant al Tíbet? S'estan entrenant els xinesos per algun esport d'exhibició?

Perquè el sheriff Bush demana que es respectin els drets humans a Cuba i no a la Xina? I perquè, darrera ell, callen els altres, com sempre?

Falten menys de cinc mesos per començar els Jocs. Alcem la nostra veu demanant el boicot als Jocs de Beijing. Els esportistes que s'han esforçat aquests quatre anys no s'han de quedar sense el seu premi. Presionem al COI perquè traslladi la seva celebració a un país més democràtic. Hi ha temps de fer-ho. Llemcem l'envit i més d'una dotzena d'urbs d'arreu del món es postularan per organitzar una alternativa en un temps récord. Així, quan la flama olímpica comenci a cremar en un lloc on la gent surt al carrer sense la por al cos, tots ens sentirem millor.

PS: Ja sé que això no té res a veure amb Pollença, però no em podia estar callat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb