pollença

FORMATJADES

emroc | 19 Març, 2008 21:36

Per a Pasqua feim panades, robiols i crespells, com per tot Mallorca. Però formatjades només se’n fan a Pollença.

Fa uns dies que del fons del darrer calaix de la cuina vam treure la llibreta polsosa on apuntàrem, ja no recordam quants anys fa, aquelles receptes que la padrina tenia dins del cap i que a noltros mai mos quedaven.

La de les formatjades diu així:

- una terça de saïm

- tres o quatre cullarades de sucre

- una tasseta d’aigua teba

- una tasseta d’oli

- tres vermells d’ou

- una copeta d’anis

- un poc de llevat

- farina fluixa

Es farceixen de confitura, de brossat, de crema o al gust del que se les ha de menjar.

De receptes en trobareu moltes d’altres, tantes com en demaneu. Variaran les proporcions, és clar, i també els ingredients. És el mateix que passa amb les panades o amb qualsevol altra recepta antiga.

Totes surten ben bones. Tanmateix, però, quan aclucant els ulls hi donam la primera bocinada, no podem evitar pensar que mai no ens surten tan bones com les que ens feia la padrina quan érem infants.

Bon profit.

CALLE POLLENSA

emroc | 19 Març, 2008 13:36

En el km. 21,300 de la nacional VI o carretera de la Corunya, a mà esquerra i dins del municipi de Las Rozas de Madrid, s'alça la Urbanización Parque Rozas. Allà hi trobam un carrer batiat amb el nom del nostre poble, un descobriment recent i una iniciativa que agraïm.

El problema ve donat perquè hi ha un error ortogràfic ja que li han posat el nom de Pollensa.

Ens agrairia saber si el nostre Ajuntament en tenia coneixement i si s'ha adreçat, o pensa fer-ho ara que ja ho sap, al consitori de Las Rozas demanant el canvi de nom per l'oficial del nostre poble amb Ç.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb