pollença

TANMATEIX, TOTS SON IGUALS

emroc | 19 Novembre, 2009 07:00

Aquesta Fira hem pogut veure l’exposició “Bombers de Mallorca, vint-i-cinc anys al servei del país” a la casa de cultura de la Caixa, al carrer de Sant Josep. Es tracta d’una exposició itinerant per a donar a conèixer la seva tasca; i és que, encara que els bombers no tenen cap parc al nostre municipi, ni hi ha molts pollencins que hi treballin, la seva feina no ens pot deixar indiferents.

Aquí, però, intentarem filar un parell de connexions pollencines, encara que siguin adoptives.

Els Bombers de Mallorca depenen de la Direcció Insular d’Emergències, en mans d’un pollencí d’adopció que es presentava per batle a les darreres eleccions locals per un partit polític que hi concorria per primera vegada a Pollença. Aquest decideix commemorar l’efemèride de la creació del cos amb un llibre, un DVD, una exposició i una sèrie d’actes, per la qual cosa, com és costum, es contracta ajut extern. La contractació, no sabem molt bé perquè, es fa pel procediment negociat sense publicitat, que és aquell famós supòsit de convidar, discrecionalment, a tres empreses, per tal que presentin les seves ofertes.

Curiosament, en el país al que serveixen els bombers no s’hi troba cap empresa que pugui fer aquesta feina, per la qual cosa les tres convidades són de l’altra part de la mar i, també curiosament, comparteixen domicili i socis o administradors. No semblen tenir experiència en desenvolupar treballs d’aquest tipus, però si de fer-ne d’altres per entitats properes al mateix partit polític anterior.

Finalment, la feina s’adjudicà a una empresa dedicada a treballs arqueològics (no debades ens hem de remuntar 25 anys enrera), el representant de la qual al nostre país també és pollencí.

Aquest és casat amb una pollencina d’adopció que fou l’encarregada de materialitzar el projecte, i que anava de número tres en la mateixa llista electoral del partit polític que ja hem esmentat; del qual, a més, n’és secretària de política territorial a nivell insular, a les ordres del president de l’executiva, qui és, a la vegada, conseller insular d’interior i, per tant, qui li adjudicà la feina.

No passa res, tot és perfectament legal i està recolzat pels informes tècnics i jurídics de costum. Però no estam parlant ni del PP ni d’UM.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb