pollença

LA PRINCESA ABDICA

emroc | 26 Febrer, 2010 18:55

Ja hi haurà temps de comentar-ho, però fa empegueir que la notícia surti abans per CNN+ que per IB3

DIRECTIVA DE SERVEIS - I

emroc | 25 Febrer, 2010 09:36

La Directiva 123/2006/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior i més coneguda com a Directiva de Serveis o Directiva Bolkestein, pel comisari europeu de mercat interior que la impulsà, s’aprovà l’any 2006 amb l’objectiu d’avançar cap a un mercat interior dels serveis en la Comunitat Europea que permeti a consumidors i empresaris beneficiar-se de les oportunitats que ofereix un mercat transfronterer en la prestació del serveis, eliminant obstacles innecessaris i desproporcionats per a la prestació dels serveis,reducció de les càrregues administratives, major seguretat jurídica als prestadors, major transparència i informació, amplitud d’elecció pels destinataris, tot per assolir una major competitivitat i en conseqüència, una millora en la qualitat dels serveis tant pels consumidors com per a les empreses.

Les administracions públiques dels estats membres havien d’haver adaptat la seva normativa al que disposa aquesta Directiva abans del 28 de desembre de 2009. També ho havia de fer l’Ajuntament de Pollença, que evidentment no ho ha fet. No passa res, tampoc ho ha fet el govern balear ni la majoria dels ajuntaments. Però lo més fotut és que les dues darreres ordenances o reglaments que s’han tramitat: l’ocupació de la via pública i els mercats, semblen incomplir aquesta Directiva.

Aquesta Directiva és la mateixa que advoca per la finestreta única administrativa, que tampoc sembla trobar-se en l’agenda municipal, tot i que també havia d’estar vigent enguany. Un altre dia en parlarem.

LA BANQUETA DE LA VERGONYA

emroc | 22 Febrer, 2010 08:20

Després de molts d'anys, els crims i la repressió del franquisme podrien arribar finalment als tribunals. Qui s'asseuria a la banqueta, però, seria un pobre jutge d'instrucció que intentà aixecar la catifa davall la que s'amaguen encara tants fantasmes.

Quan això passi serem una vegada més la vergonya del món desenvolupat, un estat on la democràcia defensa el fascisme que la precedí. Això no passa ni a Alemanya ni a Itàlia, sino a les republiques bananeres.

És curiós el que es parla aquests dies, que el president del Tribunal Suprem, com tots els funcionaris que accediren al seu lloc en aquell temps, no han jurat fidelitat a la Constitució.

ASOCIACION DE MALHECHORES

emroc | 16 Febrer, 2010 08:39

Una vegada més des de Madrid ens ignoren, tot i que els intel·lectuals ens tinguin en ment. És curiós, però des del diumenge al vespre aquest article del bloc de Joaquín Leguina encara no ha rebut cap comentari.

http://www.joaquinleguina.es/asociacion-de-malhechores

El artículo 450 del Código Penal francés considera como “asociación de malhechores” a toda agrupación formada con el fin de preparar crímenes o delitos. Por su parte, el artículo 515 del nuevo Código Penal español define en parecidos términos la “asociación ilícita”. Personalmente me resulta más claro y más contundente la categoría de malhechor. En efecto, ilícito es todo aquello que no está permitido y malhechor es quien comete delitos con el agravante de hacerlo habitualmente. Pues bien, a la vista de lo visto en las Islas Baleares no creo que quepa duda de que ése es el término que mejor cuadra a un sedicente partido político que viene haciendo de bisagra por aquellos pagos –ora robando mientras apoya a unos, ora sosteniendo a otros mientras apanda cuanto puede- y que recibe el inocente apodo de Unión Mallorquina. Organización que tiene bien acreditada su fama. Y no creo que cueste mucho demostrar que esa asociación “tiene por objeto cometer delitos”. Y si no tenía ese fin en origen, después de constituida sí que ha “promovido la comisión de delitos” (los entrecomillados son del Código Penal). Pues bien, la obligación de la Justicia es impedir que una asociación de tal calaña siga campando por sus respetos y pueda seguir presentándose a las elecciones. Y no basta con esperar para ver qué pasa en los juzgados, es preciso impedir que se sigan reuniendo para conspirar contra el erario público. Hay que sellar sus sedes. En España y en este campo, el de la conjunción de la política y el delito, llueve sobre mojado. En efecto, si en su día se hubiera disuelto el GIL, sedicente partido político que operaba por tierras de la Andalucía oriental, nos hubiéramos ahorrado no pocos escándalos, un urbanismo indecente y algunos esperpentos de ésos que tanto desprestigian a nuestro país. Esas traíllas de delincuentes que se parapetan detrás de unas siglas para entrar a saco en los bolsillos de las demás y en las arcas de las instituciones deben ser puestas a buen recaudo cuanto antes.

SORT, PINGOS

emroc | 05 Febrer, 2010 10:02

Apreciat Pep,

Quan vares agafar les cordes d'UM ja vérem que no et seria senzill tirar cap endavant, perquè un grup potser no nombrós de militants, però si significatiu de dirigents, volia continuar pel mateix camí. Ara ens trobam que en aquesta nova esquitxada de corrupció hi estan implicats membres del sector renovador que tu encapçales.

Avui les llistes de l'atur a Mallorca augmentaran significativament amb tots els uemites col·locats que se n'aniran al carrer.

Si UM no existís l'hauríem d'inventar per ocupar un espai necessari en el nostre mapa polític.

Esper que sapis fer neteja i renovar el projecte pel futur.

Sort, pingos, la necessitaràs.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb