pollença

BLOC PER POLLENÇA - II

emroc | 21 Març, 2007 12:29

És una llàstima que postures personals o personalíssimes posin trabes a la unitat de la lluita.

Del manifest del bloc per mallorca, signat pel PSM i EU-verds i al que avui s'hi ha afegit ERC, i que ha servit de llavor pel naixement d'els blocs locals n'he extret el que transcric a continuació.

Quin problema hi ha en fer-lo nostre aquí, a Pollença?

El BLOC PER MALLORCA orientarà la seva acció política en funció de les següents bases ideològiques I programàtiques:

- El BLOC PER MALLORCA es caracteritzarà com l’opció política del nacionalisme, l’esquerra, l’ecologisme i el sobiranisme.

- Defensarà l’autodeterminació dels pobles de les Illes Balears i les cotes més altes d’autogovern.

- Aprofundirà en els vincles d’identitat i de nacionalitat comunes amb la resta de Països Catalans.

- Defensarà el caràcter voluntari de la participació en un Estat espanyol que reconegui plenament la seva pluralitat nacional, lingüística i cultural, i els drets dels pobles que l’integren. Defensarà la constitució d’uns estats units d’Europa democràtics, plurals, solidaris i socialment avançats.

- Treballarà per un canvi de model econòmic que sigui sostenible, que garanteixi el benestar de la gent i que sigui sensible a les peculiaritats insulars del nostre territori.

- Serà una força ecologista, compromesa amb la defensa del medi ambient, la protecció de la biodiversitat, el territori i la contenció del creixement urbanístic.

- Treballarà per polítiques de sosteniblitat en tots els sectors: turisme, indústria, agricultura, transport, energia, aigua, residus, etc.

- S’afirmarà com a força progressista i de l'esquerra plural. Farà seus els valors emancipatius de tots els moviments que recullen l’herència plural de les esquerres democràtiques amb l’objectiu de defensar i ampliar de manera sostenible les conquestes dels treballadors i l’Estat del benestar.

- Defensarà molt especialment el paper dels serveis públics com a instrument d’equitat, igualtat i redistribució de la renda.

- Com a força feminista defensarà la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits, la llibertat d’opció sexual i el caràcter laic de la vida pública.

- Defensarà els trets històrics, d’identitat i culturals del nostre poble, especialment la llengua catalana com a patrimoni comú i vincle de cohesió i d’integració de tots els habitants de les Illes Balears.

- Treballarà per la convivència, el respecte a la diversitat cultural, els drets de les persones, la integració social i cultural dels nouvinguts i el principi d’igualtat sense discriminació per raó d’origen, religió, sexe o qualsevol altre de similar.

- Lluitarà decididament contra qualsevol forma d’exclusió i propugnarà la universalització del benestar i dels serveis socials.

- Impulsarà l’economia social, defensarà els interessos dels treballadors i lluitarà molt especialment contra els dos grans mals del nostre mercat laboral: la precarietat i la sinistralitat laboral.

- Defensarà els interessos i la capacitat d’iniciativa de la petita i mitjana empresa, potenciarà la competitivitat de les empreses i productes locals, la diversificació de l’activitat econòmica i la incorporació de les noves tecnologies al nostre teixit productiu.

- Lluitarà contra la discriminació fiscal i defensarà la plena autonomia financera de les Illes Balears per aconseguir uns serveis suficients i de qualitat per als nostres ciutadans i ciutadanes, per resoldre la manca greu d’infraestructures i per solucionar el dèficit de la despesa educativa, sanitària i social del nostre país.

- Defensarà un aprofundiment de la democràcia i de les llibertats individuals. La participació social i ciutadana serà una senya d’identitat pròpia.

- Treballarà per la pau i defensarà polítiques efectives de solidaritat amb els països del Sud.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb