pollença

BLOC PER POLLENÇA - XII

emroc | 19 Abril, 2007 12:26

El candidat d’EU a la batlia de Pollença es mostra optimista i confia aconseguir representació en el consistori extrapolant els 295 sufragis que aconseguí la candidatura autonòmica a les eleccions del 2003 a l’àmbit local, en el qual no es presentà.

Obvia, però, que no tothom vota al mateix partit en cada urna, com pogué veure EU en les eleccions del 1999 en les que presentà una candidatura a l’Ajuntament que només aconseguí 120 vots front els 258 que aconseguí la llista autonòmica.

El mateix 2003 la variació més notable és la de UM, que amb Joan Cerdà obté 2271 vots mentre la princesa només n’estira 1390. Aplicant la Llei d’Hont als resultats autonòmics en l’àmbit local, el PP hagués aconseguit 7 regidors, el PSOE 5, UM només 3 i el PSM 2. Aquests mateixos resultats equiparen ERC (24 vots) amb dos partits “regionalistes “ (?) com CLAU i ASI (21 vots cada un).

Per a continuar fent elucubracions, a les eleccions europees del 2004 el PSM només va obtenir 175 vots, ERC 132 i EU 99 (també UM va baixar fins els 323) i PP i PSOE feren taules (1.689 per 1.664). I a les eleccions generals del mateix any la candidatura unitària d’esquerres obtingué 817 vots i UM només 370, mentre PP i PSOE també gairebé empataren (3.074 per 3.056).

Hem de fer travesses tenint en compte aquests resultats?

Comentaris

I l'aposta?

Pepe | 19/04/2007, 14:36

Hola, més raonaments. No hem de fer calculs només han els resultats però és una part
A les eleccions municipals la persona que es presenta com alcaldable és molt important (Joan té més vots que UM).
Partit de les teves dades a nivell autonòmic entre 1999 i 2003 pots observa que no hi ha massa diferència de vots respecte a EU entre els 258 de 1999 i els 293 de 2003, per això pensam que aquests vots són nostra base.
Com tu dius el candidat de 1999 només va aconseguir 120 vots, però has de conèixer la història de la candidatura de 1999, l'assemblea de Pollença no volia fer llista per què eren conscients de que no s'havia fet feina i no es volia dividir el vot municipal d'esquerres. La llista es va fer des de Palma ( que la volian per estirar el vot autonòmic) i la persona que havia com alcaldable feia poc que vivia al municipi i desconeixia la realitat del poble ( cosa que va quedar en evidència en els debats). Havia bona voluntat i poc més.
Ara la situació és molt diferent i pens que tú mateix em donaras la raó.
He estat triat per l'assemblea de Pollença per unanimitat ( fa tres anys com coordinador i fa mesos com alcaldable). I a més tint el suport total des de Palma tant d'EU com dels Verds.
Fa 11 anys que faig feina a Pollença i 10 que visc al municipi.El 11 de maig al dèbat pens que el faré millor que nostre candidat de 1999.
Fa quatre anys que EU-EV hem fet una feina molt intensa, que ha tingut el seu reflex en la premsa, pots repasar els retalls de premsa o simplement el darrer PIP.
L'assemblea està molt unida i il·lusionada (cosa que no poden dir altres partits), i no és propaganda sino realitat, sóm un grup d'amics( i faren feina de valent a la campamya.
Els sondeigs del carrer ens donen un regidor amb holgura.
Però bé tot això és una elocubració, de totes maneres no me has dit si acceptes la meva aposta d'un sopar.
A les negociacions pel BLOC a nivell autonòmic ERC extrapolava les eleccions europees que no tenen absolutament res que veure amb les autonòmiques i si no al temps.

Pepe dará la campanada

J | 19/04/2007, 15:02

Estoy convencido de que Pepe dará la campanada en Pollença. Quién le conoce sabe que es una persona cercana, honrada y preocupada por el interés general de los pollencins. Es un excelente candidato con un excelente equipo.

Gracias

Pepe | 19/04/2007, 15:13

Gracias J, esto de la política es bastante duro y cualquier ánimo ayuda.Lo hacemos lo mejor que sabemos y podemos. Espero que no nos equivoquemos, aunque sabemos que no es fácil.

peticions

Pollencí | 27/01/2011, 21:50

Hola pepe!, som una persona de pollença que per raons que no venen al cas no puc asistir al plé, pero si escoltar-lo per radio pollença, una gran eina consider per saber de l'actualidad del poble.
Pero bé, sense decantarme del meu tema, vull comentar-li primer de tot que pens que el seu partit i voste en concret fa una bona labor en els plenaris, en la acctuació de protesta i demanda, aunque voldria dir-li que tenen alguna que altre deslliç, el tema de aquest escrit, que trob vergonyós que una persona que es cap de llista de un partit que opta per la batlia de Pollença, un poble on mínim el 80% de la població parla el catalá i l'enten, en una illa que promou la llengua i la cultura catalana i de un partit com el seu que no amaga en cap moment que estigui a favor del medi ambient i dels aminals, pero pareix que no de la llengua, ja que podem veure que els seu cap de llista no parla jens bé la llengua del poble, ni pareix que faci cap esforç per millorar-lo, s'el enten pero ho fa bastant malament, m'he referesc a la parlá i no l'escripturá ja que aixó es un altre tema i tothom pot tenir errors, perdoni per adelentat de les meves faltes de ortografía.
Per aixó li deman que intenti millorar la llengua del poble allá on viu i allá on vol gobernar, ja que me consta que vosté fa anys que está aquí i que si volgués i li poses un poc d'interés enseguida l'aprendria adequadement i no a "mitjes tintes".
M'agradaria destacar-li també que crec que el seu partit i vostè en concret es queixa inclús massa, ja que protesta i presenta mesures o fa conclusions de temes que no sap completament del tema, se que no li donen tota la informació que demana, però segu i si vostè o pensa un poc,i si qualque dia goberna, se'n adonera compte de que tot el que vol i demaná no podrá ser, es a dir, que no es tot tan fácil com pareix, gobernar crec que no és gens fácil, i sinó faci un exercici de simpatia.
Per acabar donar-li molts de ánims per el que esper sigui la seva carrera estudiantil cap a la llengua catalana i respecti una cultura tant inportant com aquesta, jo confi amb vosté i esper que ho faci, que es més fácil que la história, ánims i tot aixó de la llengua no es pensi que sigui una broma, es una cosa molt inportant i que inporta a la gent de pollença (la parla catalana), esper que ho faci i que no falli a un pollenci que li demana un favor i un respecte al catalá i si de deveres el respecte si que l'eprendrá.
Un cordial salud, un pollencí!
Esper la seva resposta en aquest mateix bloc.

Re: BLOC PER POLLENÇA - XII

Pepe | 24/02/2011, 12:13

Doncs em podies haver avisat d'aquest escrit al nostre blog o correu, l'he vist de casualitat avui.
Respecte al tema de parlar,no crec que sigui un tema "vergonyós" com dius i no crec que puguis dir que no respecte el català. Faig un gran esforç per parlar en català al ple, ja que no és la meva llengua materna. Que evidentment el meu català és molt millorable també és clar, procuraré millorar. Però no és fàcil si parlam de pronunciació (s sorda, sonora, vocals) si parlam de vocabulari ja és una altra cosa.
Respecte al tema de les nostres queixes o protestes, si has escoltat els plens també hi hauràs observats que normalment presentam dues mocions per ple, a més de precs i al·legacions, una altra cosa és que l'equip de govern no les aprovi o les aprovi i no faci després res.
Pens que hem fet una oposició molt completa de crítica però també de control i aportacions.
Respecte a les errades o manca d'informació, el nostre bloc i el nostre correu són a la teva disposició.

Gràcies.

Re: BLOC PER POLLENÇA - XII

Toni | 25/08/2012, 13:41

Amunt esquerra republicana!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb