pollença

BLOC PER POLLENÇA - XIII

emroc | 20 Abril, 2007 12:30

El PSM va formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença en la passada legislatura 1999-2003.

Aleshores Biel Cerdà va ocupar la regidoria de medi ambient gaudint de dedicació exclusiva. Els altres dos regidors: Kunibert Bauzà que havia estat el candidat a la Batlia, i Toni Marquet, gestionaren altres àrees com ara personal, policia local, turisme, participació ciutadana, ...

Els resultats ja els coneixem: es perderen molts vots i un regidor.

Una de les teories de barra de bar deia que la desfeta era deguda a la falta de coherència (ens agrada aquesta parauleta, oi?) en les actuacions dels representants nacionalistes al consistori, aplicant aquell dit mallorquí de que no és el mateix receptar que prendre, deixant pel camí moltes de les reivindicacions fetes al llarg de molts d’anys a l’oposició.

El PSM va donar suport a l’actuació de regidors del PSOE als que havia demonitzat, no va fer res per aturar el desgavell urbanístic del municipi, col·locà a persones afins en la brigada i en altres àrees municipals, consentí la deixadesa de l’àrea de serveis socials envers el Moll, ajudà a l’establiment d’una empresa constructora com a principal beneficiària de les obres municipals (i en la qual s’acollí a Biel Picarol amb un bon sou després de les eleccions). Els comentaris, en les barres del bar o les tertúlies en sortir de consolar coincidien en termes de que la seva actuació era semblant a la dels altres, o de que tothom acabava igual, ...

La desfeta semblant a nivell insular ajudà a encunyar aquell dit de que el PSM era un partit per fer oposició (i feia una molt bona oposició), no per governar. I així ho entenia l’electorat, decebut en veure que els seus representants col·laboraven en aquells fets que poc abans havien denunciat.

Aquests quatre anys en el govern han hipotecat la tasca opositora del PSM durant aquesta darrera legislatura, fermant-lo de criticar aquelles mancances de les que havien estat (i són) còmplices.

El PSM insular va reaccionar aviat, i es produí una renovació dels seus òrgans de direcció (que al final ha estat traumàtica). Al PSM pollencí li ha faltat autocrítica, reorganització, renovació, refundació o el que li volguem dir. És un partit clau en la defensa de moltes de les reivindicacions dels que estimam la nostra terra, i veure’l ferit com el veiem ara ens fa mal.

Però, com l’au fènix que sempre reneix de les seves cendres, ha encetat un nou camí liderant una opció unitària de l’esquerra per aglutinar les forces que comparteixen molts dels seus objectius.

És trist que no ho poguem veure al nostre poble

Comentaris

El de sempre

Pepe | 20/04/2007, 14:48

A partir del teu article pens que com candidat tinc tres avantatges.
- No he participat de tots els desgavells que parlas.
- Ser foraster, encara que casat amb una pollencina. A imperis com el Bizantí els principals funcionaris eren estrangers per evitar el problema de "afinitats".
- Soc funcionari.

També et volia comentar que a aquest article critiques el suport del PSM al PSOE, però per altra part tampoc t'agrada nostra negativa a pactar amb UM (al manco és el que m'ha paregut entendre). Com opines que s'han de fer els pactes?

Crítiques injustes

Cremat | 23/04/2007, 11:27

Al PSM se li aplica un nivell de crítica que difícilment trobariem en altres partits. El PSM tenia la representació que tenia i en les seves regiduries va fer una feina important, entre d'altres posar en marxa Medi Ambient, que mai no havia existit a Pollença. Per voler canviar l'urbanisme a Pollença es va forçar un canvi de regidor (Pere Capó) que va desgastar molt els regidors del PSM i només va afavorir a UM. Amb només 3 regidors no es podia pretendre que es canviés radicalment la política de l'Ajuntament. Al PSM se'l va fer responsable de TOTS els errors de l'Ajuntament(especialment dels comesos pels altres socis) i no va capitalitzar cap dels seus encerts (ni tan sols els seus propis).
Amb aquest nivell de crítica mai es podran assolir majories suficients per canviar realment les polítiques, ja que a la primera ensopegada els propis afins enterren al PSM.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb