pollença

BLOC PER POLLENÇA - XV i punt

emroc | 24 Abril, 2007 12:16

Aquest bloc ha fracassat.

Pretenia, modestament, donar suport a aquells que lluitaven per la formació d’una candidatura unitària dels partits d’esquerra a l’Ajuntament de Pollença en les properes eleccions municipals del 27 de maig. Hem fracassat tots, i a partir d’avui mateix hauríem de començar a fer feina per tal de no haver-nos de lamentar més a partir de dia 28, donar aquests quatre anys per perduts i tornar a començar.

La passada mitjanit acabava el termini de presentació de candidatures i al nostre consistori se’n presenten sis, per quatre que se’n presentaren el 2003 i set del 1999. El canvi, però, és significatiu: uns partits es presenten plegats per tal d’aplegar vots, i els hi surt bé, mentre d’altres fraccionen encara més a l’electorat d’esquerres. La Llei d’Hont castiga els partits petits i afavoreix els que obtenen més vots. N’hi ha que ho entenen i d’altres no ho volen veure.

És legítim, no ho pretenem discutir. ERC (per posar un exemple) presenta el seu projecte, les seves propostes que tot i ser semblants a les d’altres partits ideològicament propers divergeixen en certs punts i per això tira endavant la seva candidatura, perquè no és el seu problema que d’altres partits, com ara el PSM (per posar un altre exemple) hagin deixat simpatitzants descontents que cerquen una altra alternativa.

En aquest bloc no pretenem culpabilitzar a ningú; aquí no jutjam si no que exposam fets que siguin mínimament contrastats. Volem així respondre a un altre lector que ens envia un comentari. Des d’aquí no donam la culpa al PSM dels desgavells ocorreguts en l’Ajuntament mentre formava part de l’equip de govern durant els anys 1999-2003 en àrees que no controlava. El que hem dit, i seguim pensant, és que aquesta és la imatge que transcendia. El PSM no controlava l’urbanisme del municipi (tampoc ho hagués volgut fer), però moltes de les actuacions passaven per la Comissió de Govern o el Plenari, on els representants del PSM s’asseien vora l’altra hora demonitzat Pere Capó i els altres regidors per votar a l’uníson recolzant-se l’uns als altres. El simpatitzant desencantat del PSM no els veia com a culpables, però sí com a còmplices, col·laboradors necessaris o encobridors.

S'ha de fer la feina ben feta, però també és important que la gent sapi el que es fa.

Comentaris

Re: BLOC PER POLLENÇA - XV i punt

Animalista Convencido | 24/04/2007, 14:20

Fracassat? Tot just fracassa el que no ho intenta. D'altra banda el temps posarà a cadascun en el seu lloc.

Esperança

Pepe | 24/04/2007, 15:25

Gràcies pel teu intent, a pesar de tot pens que la gent partidària de la unitat som majoria i esper que un éxit de la candidatura autonòmica acabi de convèncer als que no han volgut una candidatura unitària.

La simple aparició d'aquest blog ja és una victòria

En positiu | 25/04/2007, 09:44

A partir d'ara cal tirar endavant les candidatures progressistes i evitar fer campanya en contra dels partits propers. L'enemic és a l'altra banda de la trinxera i està molt ben armat. Ja basta de gastar munició contra els que tenim al costat. Sembla que fins ara molts han fet servir més paraules per criticar als companys de Bloc que no per criticar a la dreta.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb