pollença

JA FALTA POC

emroc | 13 Juny, 2007 12:27

Dissabte al migdia, en la sessió constitutiva de l’ajuntament de Pollença, els regidors de tots els partits voten el respectiu cap de llista i surt elegit Tomeu Cifre com a candidat de la llista més votada.

És un altre dels escenaris possible, a la vista d’un PSOE agreujat pel menyspreu amb que UM els tracta durant les negociacions per a la formació d’un pacte de govern, oferint les porgueres que no els interessa gestionar.

En canvi, si finalment es dóna l’esperat pacte UM-UNPI-PSOE-(?)-PSM, aviat es podria produïr una escissió en la coalició PP-UMP. Tanmateix, aquesta és una de les moltes coses que resten pendents de qui governi finalment al Govern i al Consell i de la possibilitat de “col·locar” qualcú.

En un post anterior vaig especular amb la idea que una candidatura unitària de l’esquerra pollencina hauria tret la suma dels vots individualment aconseguits pels tres partits, arribant a superar el PSOE i obtenint 4 regidors.

Avui un contertuli m’ho ha expressat d’una altra manera: això vol dir que en un escenari semblant al del 2003, sense candidatures ni d’EU ni d’ER, el PSM hauria obtingut tots aquests vots i els 4 regidors?

En el primer cas s’ha dit que dificlilment s’hauria assolit aquest sostre, però que els 3 regidors s’haurien aconseguit sense cap problema. Però, i si s’hagués donat el segon supòsit? Hauria aconseguit el PSM els 3 regidors?

La política no són matemàtiques. S’ha vist en els resultats al Parlament, al Consell i a l’ajuntament de Palma, on es presentava el bloc d’esquerres i els resultats han estat pitjors que per separat ara fa 4 anys, i s’interpreten com una ugida cap a les bandes: els nacionalistes no comunistes cap a UM i els esquerrans no nacionalistes cap al PSOE.

N’hi ha que especulen amb la “desaparició” del PSM, dil·luit dins d’un bloc que vol tenir continuïtat envers les generals i amb l’horitzó del 2011 i amb una fuita de més gent destacada cap a una UM que disposarà de molts càrrecs per a repartir i que vol monopolitzar el nacionalisme mallorquí.

Comentaris

Poc que comentar

Pepe | 13/06/2007, 15:17

Ja tinc ganes d'acabar el temps de les suposicions. Les sigles no són tan importants, el que es important és que les idees es mantinguin.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb