pollença

DIRECTIVA DE SERVEIS - I

emroc | 25 Febrer, 2010 09:36

La Directiva 123/2006/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior i més coneguda com a Directiva de Serveis o Directiva Bolkestein, pel comisari europeu de mercat interior que la impulsà, s’aprovà l’any 2006 amb l’objectiu d’avançar cap a un mercat interior dels serveis en la Comunitat Europea que permeti a consumidors i empresaris beneficiar-se de les oportunitats que ofereix un mercat transfronterer en la prestació del serveis, eliminant obstacles innecessaris i desproporcionats per a la prestació dels serveis,reducció de les càrregues administratives, major seguretat jurídica als prestadors, major transparència i informació, amplitud d’elecció pels destinataris, tot per assolir una major competitivitat i en conseqüència, una millora en la qualitat dels serveis tant pels consumidors com per a les empreses.

Les administracions públiques dels estats membres havien d’haver adaptat la seva normativa al que disposa aquesta Directiva abans del 28 de desembre de 2009. També ho havia de fer l’Ajuntament de Pollença, que evidentment no ho ha fet. No passa res, tampoc ho ha fet el govern balear ni la majoria dels ajuntaments. Però lo més fotut és que les dues darreres ordenances o reglaments que s’han tramitat: l’ocupació de la via pública i els mercats, semblen incomplir aquesta Directiva.

Aquesta Directiva és la mateixa que advoca per la finestreta única administrativa, que tampoc sembla trobar-se en l’agenda municipal, tot i que també havia d’estar vigent enguany. Un altre dia en parlarem.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb